Reiseguide

Billetter

City Ground har en kapasitet på 30,576 tilskuere. Å få billetter til hjemmekamper er som oftest ikke noe problem,er kun hjemmekamper mot Derby og storlag fra Premier League det kan bli rift om billettene. Vi har vår egen kontaktperson for billetter i Nottingham,dette er Joan Bakewell som noen av dere sikkert har møtt tidligere. Hun er alltid behjelpelig med å skaffe billetter. Da ringer man henne noen uker før planlagt tur slik at hun har god tid til å prøve å skaffe billetter,har ikke hørt om noen hun ikke har greid å skaffe billetter til enda. Billetter hentes og betales hos Joan på Boat Club noen timer før kampstart. Boat Club ligger like ved City Ground langs River Trent (se kart) og er et klubbhus for roere. Dette fungerer også som pub før kamp,så her er det fint mulig å ta seg en pint og slå av en prat med andre supportere før avspark.

En annen måte å skaffe seg billetter på er å kjøpe via Nottingham Forest sin egen hjemmeside. Det er helt helt gratis å registrere seg,man betaler bare med kredittkort og henter billettene i luken for forhåndsbetalte billetter som ligger ved Brian Clough Stand. Billetter til hjemmekamper for ikke-medlemmer kan kjøpes når de blir lagt ut på General Sale,da kan man kjøpe opp til 10 billetter. Medlemskap for hjemmekamper koster 30£ i sesongen,da kan man kjøpe billetter før ikke-medlemmer,men man får kun kjøpt èn billett. Medlemmer får også rabatter på utvalgte kamper i løpet av sesongen. Vil man ha billetter til ”A-Block” der den harde kjernen står må man kjøpe disse på Ticket Office på City Ground eller via Joan,de kan ikke kjøpes online.

Billetter kan også kjøpes på Ticket Office på City Ground før kamp og i generell åpningstid. Men anbefaler alle å kjøpe billett på forhånd slik at man slipper å bruke tiden på kø og heller kan hygge seg på en pub eller med en rykende fersk burger før kamp.

Billetter til bortekamper skaffes enklest via Joan,ring i god tid slik at hun best mulig kan skaffe billetter. Så er det bare å ringe og møte henner før kamp,det vanligste er å møte henne en time eller halvtime før avspark utenfor inngangen til bortetribunen på den stadion det gjelder.

Billettpriser til hjemme og bortekamper ligger på mellom 25 og 35£

Billetter: https://tickets.nottinghamforest.co.uk

Fly

Det å komme seg fra Norge til England for en grei pris i disse dager er en smal sak. Det tilbys direkteflygninger til England fra de største byene i Norge.

Norwegian

Fra Oslo Gardermoen kan du fly med Norwegian til London Gatwick og Manchester.

Fra Bergen til London Gatwick.

Fra Trondheim til London Gatwick. (Har kun en dirkekterute,de fleste via Oslo Gardermoen.)

Fra Stavanger til London Gatwick.

Fra Tromsø til London Gatwick.

Ryanair

Fra Oslo\Moss Rygge til London Stansted og Manchester.

Fra Oslo\Sandefjord Torp til London Stansted og Liverpool.

Fra Haugesund til London Stansted.

SAS

Fra Oslo Gardermoen til London Heathrow og Manchester.

British Airways

Fra Oslo Gardermoen til London Heathrow.

Fra Bergen til London Heathrow.

Flybe

Fra Oslo Gardermoen til Birmingham.

Tog

Det beste alternative for å komme seg fra flyplassen til Nottingham eller andre byer er tog,det er behagelig,effektivt og punktlig. En stor fordel er å bestille tog på forhånd, www.eastmidlandstrain.co.uk ,www.thetrainline.com og www.nationalrail.co.uk er bra sider man kan bestille togbilletter på. Kjøper man i god tid kan man få en meget bra pris,har bla. fått billetter fra Manchester til Nottingham for 5£. Når man bestiller billetter lønner det seg å sjekke om man får best pris på direktereise feks. fra flyplassen til Nottingham,eller å dele opp reisen ved å bestille etappe for etappe. (Feks. Manchester Airport til Mancehster Piccadilly og fra Manchester Piccadilly til Nottingham,eller Stansted Airport til Peterborough og Peterborough til Nottingham.) Billetter betales med kredittkort på nettet og kan enten printes ut fra en PDF-fil som man får på e-post eller så kan billettene hentes ut fra automater som står ved togstasjonen på respektiv flyplass eller stasjon. Da stikker man bare inn kredittkortet som ble brukt til å betale med og taster inn referansenummeret. Ta vare på samtlige billetter som blir printet ut,skal man bytte tog,returbilletter etc. så kommer det ut mange billetter samt kvittering og setereservasjon.

Tog fra Gatwick Airport.

Togastasjonen ligger like ved ankomsthallen,her er også flere billettautomater der man både får kjøpt billetter og hentet ut forhåndsbetalte billetter. Togene mot London stopper på Victoria Station eller på London St.Pancras International. Skal man til Nottingham er det naturlig å ta toget til St.Pancras,togene til Nottingham går fra øverste nivå på stasjonen og blir operert av East Midlands Trains. De raskeste togene som kun har en til to stopper underveis tar ca. 1 time og 45 minutter. Finnes også tog der turen tar opp til to og en halv time. Har man muligheten er det verdt å bestille First Class-billetter på dette toget,det koster ofte bare 5-7£ ekstra og innebærer et godt og romslig sete med bord,strømuttak,gratis vann/kaffe/té og aviser. Det selges også snacks,øl og mineralvann. På noen av avgangene er det også salg av varmmat. Ofte er det lite passasjerer i disse vognene,da får man virkelig slappet av.

Tog fra Stansted Airport.

Her ligger togstasjonen i underetasjen på flyplassen,her er det også flere automater for kjøp og henting av billetter. Når man skal videre fra Stansted Airport til Nottingham har man flere valg. Et alternativ er Stansted Airport til Peterborough og videre derfra til Nottingham. En annen rute er Stansted Airport til London St.Pancras og videre derfra til Nottingham. Tar man denne ruten må man ta Stansted Express-toget til Tottenham Hale og bytte til undergrunnen der. Derfra tar det ca.15 minutter med tube`n til St.Pancras,bytter til tog til Nottingham der. Det tredje alternative er Stansted Airport til Leicester og videre derfra til Nottingham. Man kan også ta Stansted Express til Liverpool Street Station og undergrunnen derfra til St.Pancras og videre med tog til Nottingham. Alle disse turene tar ca. tre timer eller litt i underkant hvis man er heldig. Et tips hvis man skal ta Stansted Express og planlegger turen i god tid er å forhåndsbestille billetter på www.stanstedexpress.com . Bestiller man en måned i forveien koster billetten 8£ for strekningen Stansted til Liverpool Street. Bestiller man 14 dager før koster det 12£,ellers er vanlig pris 24£,noe som er ganske dyrt i forhold til flytogene fra Gatwick og Manchester.

Tog fra Manchester.

Flyr man med Norwegian lander man på Terminal 1 og flyr man med Ryanair lander man på Terminal 3,begge er ca.8-10 minutter i gåavstand til togstasjonen. Det er godt skiltet slik at en enkelt finner frem. Ved utgangen til sporene finner man her også billettautomater. Togruten fra Manchester Airport til Nottingham er veldig enkel og grei. Fra Manchester Airport til Manchester Piccadilly har togene hyppige avganger. Direktetoget fra flyplassen og inn til Manchester Piccadilly tar ca.15 minutter,noen avganger tar 25 minutter pga. av stopp på ymse forsteder. Fra Manchester Piccadilly til Nottingham tar toget ca. 1 time og 40 minutter,toget har to til tre stopp underveis,bla. i Sheffield. Toget pleier å gå fra spor nr. 13. Det finnes dessverre ingen First Class vogn på dette toget.

Tog fra Heathrow.

Heathrow Express har hyppige avganger fra alle terminaler og tar ca. 22-25 minutter inn til London Paddington. Prisen for en enkeltbillet er 21£. Fra Paddington Station må man ta undergrunnen videre til St.Pancras.

Tog fra Birmingham International.

Fra Birmingham International Airport må man først ta toget til Birmingham New Street,dette tar ca. 15 minutter. Der bytter man tog og setter nesa mot Nottingham,denne turen tar ca. 1 time og 15 minutter uten noen bytter underveis. Noen sjeldene avganger har togbytte i Derby,dette regner jeg med de fleste vil unngå. Priser på togbilletter fra flyplassen til Birmingham ligger på 3-4£,fra Birmingham til Nottingham fra 15-25£.

Buss

Bussselskapet National Express kjører stort sett fra hver krik og krok i hele England. Har også nattruter hvis man ankommer flyplassen etter togene har sluttet å gå eller skal rekke fly før togene bygynner å gå igjen på morgenkvisten. Buss blir stort sett brukt som nødløsning siden tog er mye mer komfortabelt og raskere.

Nettside: www.nationalexpress.com

Taxi

Er man en gjeng kan man også ta taxi fra\til flyplassen. De mest aktuelle flyplassene er Birmingham,Stansted,Manchester og Liverpool. Skogvokteren har sjåføren Colin som kan kontaktes for transport fra\til flyplassen. Men finnes også flust med andre taxiselskaper som kjører. Prisene kan variere,men er stort sett relativt rimelig med taxi i England. Her er noen ca.priser:

Birmingham Airport – 60£ for vanlig taxi og 80£ for maxi.

Manchester Airport – 95£ for vanlig taxi og 130£ for maxi.

Stansted Airport – 125£ for vanlig taxi og 160£ for maxi.

Liverpool Airport – 110£ for vanlig taxi og 165 for maxi.

Generelle tips.

Puber rundt City Ground.

På vei til City Ground og rundt selve stadion ligger det en knippe puber og vannhull. På kampdag fylles disse gjene fort opp,så er man først i Nottingham og vil oppleve litt god pubstemmning før match bør man være tidlig ute. Spesielt i helger og høytider fylles det fort opp,da kommer supportere fra fjern og nær. Et tips er å være på puben 2-3 timer før avspark,dette gjelder spesielt pubene som ligger i umiddelbar nærhet til City Ground. Et annet og veldig godt tips er å ha kontater med seg,finnes absolutt ingen minibanker rundt stadion og ikke alle barene som tar kort.

The Sportsmans Club

Denne hyggelige puben ligger vis a vis Club Shop og rett utenfor inngangen til Main Stand på City Ground. Her fylles det kjapt opp med ”Red dogs” på kampdag og stemningen er god. To storskjermer og andre mindre tv`er viser aktuell sport før og etter kamp. Siden dette er en Social Club koster det 2£ å komme inn for ikke-medlemmer,er muligheter for kjøp av medlemskort. Går man til venstre og inn i hjørnet når man kommer inn er det en stor mulighet for å treffe norske Skogvokter-legender som Big Daddy,Brandal,Guvaag og andre i sofakroken med en pint i neven. Den smått legendariske tyske Forest-supporteren Ebby lusker også rundt i krokene på denne kneipa. Helt innerst i lokale ligger et lite kjøkken der man kan kjøpe et utvalg av mat,finnes også noen bra burgervogner rett utenfor døra.

The Southbank Bar

Når man har krysset Trent Bridge på vei mot City Ground møter man Southbank,dette er en bar med bra matservering,storskjermer som viser sport og bra utvalg av drikke. Denne baren fylles også fort opp før kamp,her blir det trangt! Her er det også bra med liv utover kvelden og natta hvis man skulle finne det for godt å tilbringe kvelden i West Bridgford.

The Trent Bridge Inn

Trasker man forbi Southbank og videre bortover hovedveien kommer man til The Trent Bridge Inn. Dette er en stor pub i Wetherspoon-kjeden,her er det stort utvalg av mat og drikke for en billig penge. Denne puben er også den som ser best ut,den ble pusset opp for få år siden og ser veldig fin ut innvendig. Her er det små båser man kan sitte å nyte en matbit og litt drikke før kamp,går man lengre inn i lokalet finner du en svær bar med storskjerm som viser sport. Husk å kom tidlig hvis du vil sikre deg et bra bord. På andre siden av veien ligger det også en Ladbrokes bettingsjappe for den som setter pris på litt ekstra spenning.

Hubbles

Dette brune vannhullet ligger i Pavillion Road,det er gaten som leder ned til City Ground. Her går man ned i en mørk kjeller der man finner en bar med greit utvalg av øl på fat og flaske. Ganske slitt lokale med et ufattelig sliten toalett,men her er det også fult hus og stor stemning både før og etter kamp. Her kan man også finne på å møte den gamle Forest-helten John McGovern i bakgården med et glass rødvin og en cigarillo etter kamp. Pluss for hyggelig barstaff,noen tv`er og jukebox med bla. The Byrds, Neil Young,Bob Dylan,The Smiths og Dwight Yoakam på.

The Embankment

Dette er mer et forsamlings hus som blir gjort om til pub på kampdag. Ligger i veikrysset like før Trent Bridge. God plass med servering i begge etasjer,greit utvalg av øl og drinker,selges også mat her. Har observert bortesuppertere her også,så her er det en tilbakelent atmosfære med både barn og eldre tilstede. Veldig hyggelig sted hvis man vil ha en rolig oppladning til kampen.

The Boat Club

The Boat Club ligger vakkert til ved elven Trent og et steinkast fra City Ground. Her henter man også billetter fra vår kontaktperson Joan. Dette er i utgangspunktet et klubbhus for roere men blir gjort om til pub på kampdag,koster 1£ å komme inn. Lokalene som brukes ligger i 2.etg. Greit utvalg i øl og drinker. Litt lite sitteplasser her,men rolig og fin atmosfære før kamp.Burgervognene står tett i tett utenfor på kampdag.