Supportercupen 2018 – slik gikk det

Oppsummering supportercupen 2018

Bak fra venstre: Kjell Erik Rostille, Geir Andersen, Matej Pilipovic, Kristian Guntvedt, Dilshod Zakharov

Foran fra venstre: Vegard Gulbrandsen, Peder Gulbrandsen, Egill Helguson Neumann, Stig Bjarte Brekke, Steve Smith, Roar Guvaag.

Ikke på bildet: Helge Helguson Neumann

SBF Supportercupen gikk av stabelen 9.juni på Nordre Åsen kunstgress i Oslo, den 27. i rekken. Tradisjonen tro stilte vi med lag i år også, og i kjent Forest-stil var det bytte av manager og hektisk aktivitet på overgangsvinduet i dagene før cupen. Fjorårets manager Håkon «Hestehale» Huth måtte i bryllup og inn kom undertegnede. Med Egill «Marinakis» Helguson Neumann i direktørstolen har den norsk-islandske mafiaen fra Majorstua virkelig gjort dette til en familiebedrift. Optimismen var stor og med hele 9-11 spillere på blokka begynte vi å drømme tilbake til supportercuplagets storhetstid på 90-tallet.

Tottenham 3 var første motstander. Med kun 6 spillere klare til kampstart kunne det virke som vi tok litt lett på saken, men vi gikk i hvert fall offensivt ut med ny-signeringen Matej fra Gjøvik på topp sammen med Gary A og en skadet Helguson jr. Bakerst holdt Nottinghamfødte Steve Smith fortet, mens far og sønn Guldbrandsen lagde en mur sammen med Egill foran engelskmannen. Stig Bjarte Brekke sto for rutine og tjuvtriks. Spissene leverte en scoring hver og de bakre rekker leverte en solid smultring. 3-0, burde vært 10-0 men pytt pytt. Noe var på gang. Kampens høydepunkt var målet til Gary der Helge gir en strøken 3 meters lissepasning til Gary og spørs hvem som forteller så dribler han av 3-4 Tottenhamspillere, eller bruker 4,5,6 touch på å stokke beina, før han plasserer ballen rett i krysset. Om det var diskutabelt om skåringen var klasse, så var feiringen stor klasse. Gary på kne som ser og peker mot himmelen. Trenger ikke å være troende, men det var noe religiøst over denne feiringen.

Kamp to var mot kjøpelaget Man City. I denne kampen så det ut til at det holdt å kjøpe dommeren. Vi styrket laget med arbeidsjernet Kristian Guntvedt, unge lovende Kjell Rostille og ballkunstneren Dilshod Zakharov. Med to kjappe baklengs ble det en tung oppgave. Håpet ble tent med en scoring av Egill, som heller ville ha straffe (noe han ikke fikk). Til tross for nok av sjanser til å ta med oss poeng, endte det med 1-3 tap etter en kontring mot slutten.

Siste gruppespillkamp var mot turneringsfavoritt Chelsea. En 7-0 seier ville sendt oss i gruppespillet og det krevdes endringer etter forrige kamps resultat. Stig Bjarte og Gary tok sakte over manager-rollen med medieansvarlig Børge Haga og flaggmester Roar Guvaag i teamet. Matej tok på seg keeperhansker, Steve løp rundt med overskudd av en annen verden, Kristian satt inn noen saftige taklinger og ballen smalt i stanga men dessverre ut. Til tross for heroisk innsats ble det nok et tap, 0-3, og vi var dessverre ute av dansen.

En lovende start etterfulgt av tilsig av nye spillere, endring av manager og en sluttplassering i nedre halvdel av tabellen. Vi fulgte scriptet. COYR!!

Helge Helguson Neumann, Caretaker Manager

Legg igjen en kommentar