Når 2022 blir til 2023

Opprykket til Premier League feires!

For et år 2022 har vært for Forest. Jeg har ikke hatt for vane å skrive en oppsummering av et kalenderår. Men de siste dagene har jeg tenkt over hvilket år dette har vært for Forest, og da er det på sin plass å summere opp, både for Forest og for supporterklubben. Og ikke minst, vi må se fremover.

Jeg måtte gå tilbake å kikke på tabellen for 1.1.2022. Da hadde vi spilt 25 kamper og lå på 9 plass, 5 poeng bak play off og hele 15 poeng bak Bournemouth som ledet. Slik jeg husker det, hadde vi hatt en god høst etter managerbyttet og snuste nå på play off. Folk begynte å få opp øynene for denne Steve Cooper, som hadde kommet inn noen måneder i forveien. Men nå hadde vi nylig tapt to kamper på rad, og jeg med flere tenkte at nå kommer nedturen. Denne nedturen vi Forestsupportere kjenner så godt. Det var vel allerede nå noen som pratet om Cooper out. Vi tapte først helt fortjent borte mot Boro, så hjemme mot Huddersfield. Det var en kamp vi dominerte og burde ha vunnet. Lite visste vi da at vi skulle få vår revansj i en ganske annen ramme.

Når jeg vil oppsummere året, så er det en del høydepunkter som virkelig har satt seg hos meg. Det største er selvfølgelig søndag 29 mai, Wembley stadion, i utkanten av London. De som kom dit for å se en god fotballkamp fikk ikke det, men vi som kom dit som Forestsupportere, kom dit for å oppleve en herlig eufori, en ufattelig glede av å endelig være tilbake i Premier League. For meg som var så heldig å få billett til kampen, var turen virkelig et minne for livet. Jeg husker nervene før kampen, som jeg og Jogeir prøvde å holde i sjakk før vi gikk for å finne plassene våre. Jeg husker hvor god den klemmen Jens ga meg, når kampen var over, og jeg husker at jeg felte en tåre over å tenke over at sønnen min som nå har begynt å få øynene opp for fotball, endelig skal få oppleve Forest i Premier League.

Hele vårhalvåret bygget opp til denne til denne kampen. Det at vi ikke feilet, der vi alltid har feilet. Straffekonken mot Sheffield U der Samba var stor, virkelig stor. FA-cupen der vi slo ut Arsenal og Leicester, og spilte jevnt mot Liverpool, viste at vi kunne hamle opp de beste. De herlige spillerne vi hadde som ga så mye av selv, Djed Spence som virkelig elsket å spille med Brennan Johnson på høyrekanten. Den energiske Zinken som for meg er nå ikke å regne som en angrepsspiller, men som en irriterende førsteforsvarer som løper i senk motstanderen. Og så har vi den store Samba, med kul i hodet så stor som en tennisball og nekter å gå av banen. For en herlig type (og jeg velger å glemme det idiotiske røde kortet hjemme mot Stoke).

Premier League som har vært et ukjent landskap for Forest de siste 23 årene, skulle by på sine utfordringer for Cooper. Ikke minst når så å si hele stallen ble byttet ut. Kommentatorene fra Viaplay lager et nummer ut av det hver gang de skal kommentere Forest. Og nettopp Viaplay som dekker Premier League i Norge har måttet øke sin kunnskap om Forest. Jeg fikk min podcastdebut i Viaplay sin PL podcast før sesongen. Da hadde vi kun signert 15 spillere og det var Jesse Lindgard som vakte mest oppsikt. Flere av kommentatorene har tatt kontakt med meg og vil vite mer om Forest. Rune Bratseth ringte meg før en kamp han skulle sitte i studio og sendte meg gratulasjoner når vi slo Liverpool. Og Pål Andre Helland som satt med Forest julegenser i studio i romjulskampen mot Man U var egentlig bare søtt.

Det er herlig at mange ønsker å reise over til kamper og det å legge til rette for at dere supportere får muligheten til det, er et arbeid jeg gjør med glede. Jeg ønsker at flest mulige skal få oppleve Forest og verdens beste stemning på City Ground. Den evigunge Joan er helt fantastisk med oss supportere fra Skandinavia og leverer billetter til alle hjemmekampene. Jeg prøver å ikke tenke for mye på hva som skjer når hun ikke har denne rollen lenger. Vi er ganske avhengig av henne for å få tak i billetter. Jeg selv skal reise over til Leicesterkampen nå i januar. Da har supporterklubben tilgang til en executive box som vår branch har tilgang til en gang i året. Jeg gleder meg enormt til å oppleve Premier League på City Ground.

Det ble flere supporteraktiviteter. Jeg arrangerte en påskelabyrint med fem oppgaver der vi til slutt endte opp med Eugen Bopp. Nok en Forestspiller fra glemmeboken. Vi fikk også til en konkurranse i samarbeid med flyselskapet Norse der premien var en flyreise med dem. I 2022 ble også supportercupen også spilt. Vi stilte med et bra lag, en god blanding av rutinerte og unge spirer, men kom ikke videre fra gruppespillet. Hvordan vil det gå i 2023?

Når vi bikker 2023, har supporterklubben 378 medlemmer. Vi har hatt 10 spillere som har deltatt i VM (5 av disse var ute på lån). Vi er det laget som har økt verdien på stallen mest i verdi i løpet 2022. Vi er også de som stiller med 6500 tilskuere til en bortekamp i ligacupen mot Blackburn. Det er fantastisk å være Forest supporter om dagen, og vi selv om vi ligger an til nedrykk nå, er det nettopp det vi skal se fremover på i 2023. Ting kan bli enda bedre, og vi kan oppleve enda større ting. Derfor vil jeg utfordre dere i supporterklubben til å være med å spå hva vi kan forvente i 2023:

  1. Vil Steve Cooper være manager i Nottingham Forest 1.1.2024?
  2. Hvilken plass kommer Forest på i Premier League i 2023?
  3. Hvilken klubb spiller Jesse Lindgard for høsten 2023?
  4. Bikker supporterklubben 450 medlemmer i løpet av 2023?
  5. Hvor langt kommer Forest i supportercupen 2023?
  6. Hva blir den største opplevelsen med Forest i 2023?

Svar på facebook eller send svarene til meg på epost

Legg igjen en kommentar