Oppsummering av transfervinduet i sommer

Transfervinduet kan være et av våre aller beste på flere tiår…det er hvertfall det dyreste

Av: Tor K. Schulstock

Vi er så utsultet på suksess, der mener jeg høyere opp på tabellen enn 12. plass, og når Karanka satte i gang med sin handleliste så har det vel egentlig sett veldig bra ut? Nå skal det presteres først og etter første seriekamp så kom kritikken fra enkelte fans på balløya som gikk på at «Karanka has spent £ 6 mill on a striker but uses a 34 year old….og «We sold McKay and he got the MOM at Swansea».

Dog er det uenigheter i de som har gått ut porten, men innen det motsatte er bevist vil jeg stå bak det som Karanka har gjort. Jeg er også veldig glad han er i stand til å vurdere så godt at typer som Yates og Lam får bevise at de fortjener en plass. Yates er en av våre beste midtbanespillere og Lam har jeg fortsatt tro på.

Vi har hentet inn et helt nytt lag og vi har nesten sendt ut et lag. Så en umiddelbar suksess blir det nok ikke, men vi ser jo en god fremgang allerede. Erik Thorstvedt sa i PL studio at lag som forsterker mye vil alltid slite i starten og kan komme i rakettfart mot desember. Så vi gleder oss, jeg gjør det i alle fall.

 

Inn

Michael Dawson

Min gamle favoritt jr spiller, fulgte han med stor interesse både i NEP, programmer og kamper hvor han var en gigant på U16-U21. Nå er han tilbake, som vår kaptein og han bør levere sakene. En erketypisk no-noncense britisk stopper, stor hodestyrke, overblikk og god teknikk. Rutine er det heller ikke mangel på og med god støtte fra hjemmefansen tror jeg returen til City Ground kan bli veldig morsom. Jeg håper at de defensive brølerne på dødball kan bli historie nå.

Jack Robinson

Back hentet gratis fra QPR på en 2 års kontrakt. Jack slo aldri igjennom I Liverpool og har stort sett vært på lån. Det sies at talent også kan blomstre i voksen alder, så her gjenstår det kun å se hva Jack kan prestere. En helt ukjent spiller for meg skal jeg være ærlig, men mulig Karanka har hentet han av en spesiell grunn

Jack Colback

Kom virkelig på kanten med Benitez fordi Jack ville ikke bli solgt, så han valgte å furte på jr laget til Newcastle. Så dro han på lån til oss i siste halvdel av siste sesong før Karanka overtalte han til et sesonglangt lån med opsjon på kjøp.

Joao Carvalho

Spennende ung Portugiser som kostet oss £ 13,2 mill og en 5 års kontrakt. Så da er vel listen lagt for den tidligere Benficaspilleren. Ikke annet å skrive enn spennende, spennende, spennendeJ Har blitt kalt den nye Ronaldo, men det er vel noe de fleste av oss ler av. Så langt har han vist god teknikk og overblikk med noen geniale pasninger og innlegg, men vi må passe oss for å bli altfor småspillende også.

Gil Dias

Hentet fra Monaco på et sesonglangt lån med opsjon på en permanent overgang. Mange Forestfans har allerede kåret Gil til Årets kjøp etter å har levert en bra pre season så det blir virkelig spennende å se hva magiske saker han kan trylle på vår kant. Gil fikk 1 kamp for Monaco før han ble sendt ut på lån, sist sesong var han i Fiorentina. Det jeg har sett av han liker jeg veldig. Han må være utrolig irriterende å spille imot, det er nesten som en Jamie Ward med god teknikk og litt større høyde over bakken. Bra work-rate begge veier og bra overblikk.

Hillal Soudani

For meg en ukjent spiller, men liker holdningen hans og hans tålmodighet med å komme til England. Kommer fra Dinamo Zagreb hvor han spilte 162 kamper og var en populær spiller, her fikk han banket inn 69 mål. Han kan helt klart gi oss litt mer muskler på topp og levere varene.

Lewis Grabban

Bra spiss, godt rykte og en kjent målskårer, også mot oss. Nå skal han stå i boksen og banke inn mål etter mål. Vi skal ha betalt rundt £ 6 mill for spissen som fikk en 4 års kontrakt. Forest er hans 12 klubb, og det kan fort bli hans siste også om han gjør det bra. Store forventninger, virket et stykke unna matchfitness i preseason så det var nok derfor han var benket i første kamp. Men han kommer…

Diogo Goncalvez

Den siste i Portugiser trioen og hentet inn fra Benfica på et sesonlangt lån men opsjon til kjøp. I noen highlights fra treningsfeltet ser man Diogo, Dias og Joao sjokkere Forestspillere med sine hælspark og andre finter under five-a-side. Har spilt for Benfica B og yngre landslag. En spennende spiss/vingtype som fort gjør mye uventet.

Luke Steele

Signert gratis som cover, samtidig som Kapinos forsvant ut til Werder Bremen. 33 åringen er gitt en 2 års kontrakt, så får vi se om Smith forsvarer plassen eller han går på et kort eller lengre lån. Sin lengste keeperkarriere hadde han i Barnsley fra 2008-14 hvor han fikk 195 kamper

Tobias Figueiredo

Kom til oss på lån i januar 2018 og gjorde sine saker veldig bra, så bra at Karanka brukte sin opsjon og hentet han inn på en Euro 2,5 mill overgang og en 4 års kontrakt. Velges mulig som fast makker til Dawson men Worrall og ikke minst Fox vil nok også kjempe om den plassen. Slepen, teknisk stopper som flere ganger var nær skåring.

Michael Hefele

Krigeren fra Huddersfield ble overraskende hentet inn on deadline day. Og for et kupp på £ 350 000 og en 3 års kontrakt. Terriersfansen var kjapt ute og takket tyskeren for innsatsen og ingen har kommet med noe negativt så langt jeg kan lese. Morsom twittervideo også som viser at mannen har passion og er kåt på å levere – «I saw a video of the fans singing before a match and that really turned m eon – cant wait to meet the Reds». Den 27 årige midstopperen vil styrke oss bak, i egen boks og øke gutsen med noen hakk, så The Hef er veldig velkommen i mine øyne.

Sam Byram

Karanka har jobbet mye med å få signert Byram, men da vindet lukket 9. aug var intet skjedd. 10. august ble det klart at Sam Byram går på et lån fra West Ham ut sesongen. Byram bekler høyreback og er ikke ukjent med spill i championship. 130 kamper for Leeds før han gikk til West Ham og fikk smake på Premier League. Sist sesong var han mye plaget av skader. Byram vil være en betydelig forsterkning etter at vi solgte Lichaj og har lite å velge i der.

 

Ut

David Vaughan

Takk for stor innsats og lykke til i Notts Co

Jack Hobbs

Skadeutsatt og ingen ny kontrakt, så Jack er vel snart en Bolton spiller. Han ble solgt til oss fordi han var for ofte skadet og det fortsatte han dessverre å være. Bra spiller med et godt hode

Eric Lichaj

Tok med seg klesbutikk kona, tvillinger og bikkja og signerte for Hull. Vært en bra spiller i sin tid for oss, men kanskje smart å selge han nå. I tradisjonens tro sender vi for øvrig Årets spiller på dør innen en ny sesong starter.

Andreas Bouchalakis

Bortsett fra to frekke perler tidlig i forrige sesong så vi lite til B. Kom til oss på en gratis overgang fra Olympiakos og en 3 års kontrakt men Karanka har ikke funnet plass til Andreas i årets stall. Er da tilbake i Olympiakos i en gratis overgang

Barry McKay

Begynte fantastisk bra hos oss, men av en eller annen grunn ramlet form og holdninger som en 2 kgs Jensen pilk. Vi kjøpte han for £ 500k og vi selger han for £ 1,5 mill.

Lewis Walters

Hentet som free agent etter at Leeds friga han. Lewis klarte aldri å overbevise i noen Forestdrakter så han forsvant greit ut i juni. Var på lån i Barrow sist sesong

Jason Cummings

Dro på et sesonglangt lån til Peterborough hvor han formodentligvis kan putte noen mål for så å bli solgt.

Vil betegne han som en liten flopp faktisk. Ut fra det man leste og hørte så forventet jeg meg mer. For liten, for spe og for feig til å være spiss i Championship.

Tyler Walker

Et sesonglån til Mansfield. Veldig bra valg! Åpnet sesongen med skåring også

Jorge Grant

Gikk til Luton på et sesonglån. De er sikkert sure hos naboen, men det er jo fint detJ

Adam Crookes

Spennende unngutt som har gått på et sesonglangt lån til Lincoln

Armand Traore

Han ble jo utrolig overrasket over å få en 2 års kontrakt med oss og andre med meg ble overrasket over at vi i det hele tatt hadde hentet han inn. Forsvinner til Tyrkia

Stefanos Kapino

Kom inn på slutten av forrige sesong som cover, men forsvant ut samme dagen Luke Steele signerte. Vi får £ 1 mill for Kapinos – bra dealJ

Jamie Ward

Egentlig burde man ha beholdt Jamie, kun for å komme inn i de siste 15 min og fyre opp motstanderen.

Men det er vel klart at han er i vårt overskuddskap og slike skal man tømme. Synd, jeg har alltid digget Jamie og hans attitude på banen, selv i den hvite filla han hadde på seg før. Etter et kort prøvespill hos Sheffield United så fikk han kontrakt med de

Michael Mancienne

Takk for innsatsen, Manc, men det du viste i siste halvdel av siste sesong gir deg en gratis taxi ut av klubben. Takket nei til et tilbud på nivå 2 i Tyrkia, noe jeg forstår veldig godt…men signerte nylig for New England Revolution i MLS.

Chris Cohen

Så takket han for seg og er vel mest sannsynlig snart å se på et treningsfelt i West Bridgeford.

Skal ut

Jordan Henderson

Da han kom inn mente jeg at dette var en keeper vi hentet inn kun fordi vi trengte en back up keeper. Ikke fått mye spilletid heller og i skrivende stund er det prøvespill for Bristol City.

Dimitri Evtimov

Et veldig bra talent da han kom til oss men har aldri tatt dette viktige siste steget. Har vel bare godt av å finne seg en klubb hvor han kan få spilletid. Stort pluss i historieboka for hans fine innstilling og holdninger.

Zach Clough

Hva skjedde med Zach? En god spiller i Bolton men fikk han sceneskrekk i Forest? Vil vel egentlig kun husket for sitt mål mot sauene og at kommentatoren kalte han for Brian Clough sitt barnebarnJ

Apostelos Vellios

Vår toppskårer i forrige pre season, spilte også bra. Men så benken helt til Karanka hentet han mer frem på slutten av sesongen. Var nesten klar for retur til Hellas, men et eller annet stoppet overgangen. I mine øyne en bedre spiss og avslutter en Murphy. Linkes i skrivende stund til Bolton

Gboly Ariybi

Et stort talent som ikke har klart annet enn å bli misfornøyd eller mistrives hos oss eller på utlån. Så helt OK at han finner seg en ny klubb og kan starte med blanke ark

Legg igjen en kommentar